Onderhoud

V?Hoe onderhoud ik graniet?
A.

Een granieten keukenblad schoonmaken en onderhouden is eenvoudig. Graniet is duurzaam en zuurbestendig. Graniet schoonmaken met een schone vochtige doek met normale zachte schoonmaakmiddelen is meer dan voldoende.

Mochten er vlekken in uw werkblad zitten, kunt u het beste gebruik maken van de Lithofin reinigingsmiddelen, verkrijgbaar in onze showroom. Kalkvlekken zijn het beste te verwijderen met natuurazijn.

Ter voorkoming van vlekken of beschadigingen:
Laat geen vetten of voedingsmiddelen onnodig lang op het aanrechtblad liggen. Vermijd het contact met hete pannen en scherpe voorwerpen. Laat geen zware voorwerpen op het blad vallen en ga niet op het werkblad zitten of staan. Gebruik nooit een schuurmiddel, dit kan de polijst laag beschadigen en doffe plekken veroorzaken.

Opgelet: gebruik steeds producten van hetzelfde merk!

V?Hoe onderhoud ik Composiet?
A.

Een composiet keukenblad schoonmaken en onderhouden is eenvoudig. Composiet is duurzaam en volledig dicht van structuur. Composiet schoonmaken met warm water en een onschuldig zacht schoonmaakmiddel is meer dan voldoende.

Gezoet of Gebrand composiet schoonmaken is soms iets lastiger. Hierop ziet u iets meer vetvlekken of vinger afdrukken. Indien er zich vlekken op het composiet blad bevinden, kunt u dit eenvoudigweg verwijderen met Cif Cream en een Scotch Brite spons. Mocht dit niet voldoende zijn en u de vlekken er nog steeds niet uit krijgt, dan kunt u het beste gebruik maken van de Lithofin reinigingsmiddelen, verkrijgbaar in onze showroom.

Ter voorkoming van vlekken of beschadigingen:
Laat geen vetten of voedingsmiddelen onnodig lang op het aanrechtblad liggen. Vermijd het contact met hete pannen en scherpe voorwerpen. Laat geen zware voorwerpen op het blad vallen en ga niet op het werkblad zitten of staan. Gebruik nooit een schuurmiddel, dit kan de polijst laag beschadigen en doffe plekken veroorzaken. Composiet verdraagt geen wasbenzine en aceton!

Opgelet: gebruik steeds producten van hetzelfde merk!

V?Hoe onderhoud ik Belgisch Hardsteen?
A.

Door zijn hardheid en zijn quasi onbestaande porositeit (0,24 %) biedt Blauwe Steen uit Henegouwen een bijzonder goede weerstand tegen vervuiling, graffiti en milieuverontreiniging. Desondanks sluiten deze kwaliteiten niet uit dat een minimum aan onderhoud zijn patina moet helpen tot stand brengen.

Onderhoud van keukenwerkbladen
De Blauwe Hardsteen is opnieuw in de mode gekomen in onze keukens. Wij hebben nog mooie herinneringen aan de grote bakken in massieve blauwe steen onder de waterpompen van onze voorouders. De nostalgie van “de goeie ouwe tijd” en de zachtheid van het leven liggen waarschijnlijk aan de basis van de interesse die herleeft.

Aanvankelijk kunnen onaangename verrassingen doen twijfelen.

Zure vloeistoffen kunnen de decoratieve laag van de steen een lichtere kleur bezorgen. Hoe komt het dan dat oude werkbladen nog zo mooi gebleven zijn ? Eenvoudigweg omdat de jaren hen die zo karakteristieke patina hebben bezorgd. Om de afwezigheid van patina te compenseren, en het werkblad te beschermen, zullen wij na levering een beschermingsbehandeling  aanbrengen die u af en toe moet herhalen.

Voor dagelijks onderhoud is Hardsteen schoonmaken met een schone vochtige doek met normale zachte schoonmaakmiddelen meer dan voldoende.

Mochten er vlekken in uw werkblad zitten, kunt u het beste gebruik maken van de Lithofin reinigingsmiddelen, verkrijgbaar in onze showroom.

Ter voorkoming van vlekken of beschadigingen:
Laat geen vetten of voedingsmiddelen onnodig lang op het aanrechtblad liggen. Vermijd het contact met hete pannen en scherpe voorwerpen. Laat geen zware voorwerpen op het blad vallen en ga niet op het werkblad zitten of staan. Gebruik nooit een schuurmiddel, dit kan de polijst laag beschadigen en doffe plekken veroorzaken. Alle bijtende of zure onderhoudsproducten moeten geweerd worden.

Opgelet: gebruik steeds producten van hetzelfde merk!